Telefon

018-444 20 30

E-post

info@hetluften.se

Öppettider

08:00-17:00

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om våra energiprodukter och tjänster, inklusive information om installation, underhåll och fördelarna med våra system. Oavsett om du är intresserad av luftvärmepumpar, bergvärme eller SolarVenti-solventilation, har vi samlat all nödvändig information för att hjälpa dig. För ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss!

Många vill installera sin värmepump själv, men för installationen av en värmepump krävs det enligt lag en certifierad installatör.

Kostnaden för att installera en värmepump beror på flera faktorer, inklusive vilken typ av värmepump du väljer, ditt hems storlek och installationens komplexitet. Kontakta oss för en kostnadsfri offert så kan vi ge dig en exakt prisuppgift baserat på dina specifika behov.

Ja, installation av en värmepump kvalificerar sig ofta för rotavdrag. Rotavdraget kan täcka en del av arbetskostnaden för installationen. Vi hjälper dig gärna med att ansöka om rotavdrag och ser till att all nödvändig dokumentation är i ordning.

Luft-vattenvärmepumpar är energieffektiva, miljövänliga och kan sänka dina energikostnader. De kan generera värme även vid låga utomhustemperaturer och är en kostnadseffektiv lösning för både uppvärmning och varmvattenproduktion.

Certifierade Mitsubishi Electric installatörer har genomgått särskild utbildning och certifiering för att installera och underhålla Mitsubishi Electrics värmepumpssystem. Detta säkerställer hög kvalitet och pålitlighet i installationen och drift av systemen.

För att säkerställa att ditt värmepumpsystem fungerar optimalt, rekommenderar vi regelbunden service och underhåll minst en gång per år. Detta inkluderar rengöring av filter, kontroll av systemets prestanda och eventuella justeringar.

Ja, många av våra värmepumpar har en kylfunktion som gör att du kan använda dem för luftkonditionering under varma sommarmånader. Detta gör dem till en mångsidig lösning för året runt komfort.

SolarVenti-solventilation använder solenergi för att ventilera och värma upp inomhusluften, vilket förbättrar luftkvaliteten och skapar en behaglig miljö. Systemet minskar också risken för fukt och mögel i ditt hem.

Innan installationen börjar behöver vi en plats för utomhusenheten och inomhusenheten. Vi rekommenderar att du rensar området där enheterna ska installeras. Vår installationspersonal kommer att ge dig specifika instruktioner innan de påbörjar arbetet.